Како да комуницирате подобро со говорот на телото?

 15. 02 2012

Како да комуницирате подобро со говорот на телото?

Експертите од областа на комуникациите укажуваат на правилото дека само 7% од поентата што сака еден говорник да ја долови, доаѓа преку нeговите зборови. 38% од поентата се доловува преку тонот на нивниот глас и дури 55% од поентата се искажува преку говорот на телото на лицето кое зборува. Ова правило доаѓа од истражување кое било објавено во 1960тите години. Ако не ја знаете основата на говорот на телото, пропуштате многу битна алатка која ќе ви помогне да комуницирате подобро. Сите го употребуваме говорот на телото на потсвесно ниво, трикот е во тоа да научите како да го контролирате за истиот да ви оди во прилог и да не ве издаде.

Повеќе: Како да комуницирате подобро со говорот на телото?

Девет совети како да се справите со прашањата од публиката за време на јавниот говор

  07. 02. 2012

Девет совети како да се справите со прашањата од публиката за време на  јавниот говор

Начинот на кој се справувате со прашањата од публиката често може да биде одлучувачки фактор за тоа како вашата презентација ќе биде одликувана и прифатен. Ако сте бизнисмен, политичар, јавна личност или планирате вашата кариера да ја носочите во тој правец, тогаш е апсолутно битно да се справите со прашањата добро.

 

Повеќе: Девет совети како да се справите со прашањата од публиката за време на јавниот говор

Што да правите кога немате доволно време за да ја изложите целата презентација

03. 02. 2012

Што да правите кога немате доволно време за да ја изложите целата презентација 

Дали ви се случило да се најдете на средина на презентацијата кога сваќате дека поради непредвидени причини немате веќе време?

Без разлика каква е вашата тема, секогаш биди подготвен и флексибилен да ја скратиш презентацијата. Еве неколку начини што можеш да ги употребиш за да бидеш сигурен дека презентацијата се поклопува со временската рамка.

Повеќе: Што да правите кога немате доволно време за да ја изложите целата презентација

Десет совети во врска со јавниот настап и говор

27. 01. 2012

Десет совети во врска со јавниот настап и говор

 

Да се чувствуваш помалку нервозен непосредно пред јавен настап, е природно дури и корисно, но премногу нервоза е кобно за настапот. Еве неколку докажани совети во врска со тоа како да ги контролираш пеперутките во својот стомак и да дадеш подобра презентација:

 

 

Повеќе: Десет совети во врска со јавниот настап и говор

Top
the dropper; Give this card game a try and href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fazimahbteds.blackjack" target="_blank">train yourself in BlackJack! If you В enjoy our black jack App you can also check Solitaire free game and Poker form Card Free Game.; Шкаф купе на заказШкаф купе на заказ