Тукушто дипломирани? Не, извинете нам ни треба некој со најмалку пет години искуство

 

Тукушто дипломирани? Не, извинете нам ни треба некој со најмалку пет години работно искуство

 

Колку често сте го чуле тој овој израз како изговор да не го добиете работното место за кое имате аплицирано? Навистина е тешко да се најде работа која е добро платена и која на некој начин е поврзана со она што сте го студирале веднаш што ќе ја земете дипломата во раце. Но вистина е и тоа дека секој работодавач сака да вработува луѓе со искуство, луѓе кои веќе се имаат докажано во бараната област. Многу малку луѓе сакаат да го прифатат ризикот и да вработат некој кој нема никакво искуство. Еве неколку докажани совети од Si Communication кои добро ќе ви дојдат доколку се најдете во ваква положба:

Повеќе: Тукушто дипломирани? Не, извинете нам ни треба некој со најмалку пет години искуство

Топ 4 социјални веб страни за бизнис вмрежување

Топ 4 социјални веб страни за бизнис вмрежување

Сајтовите за социјално вмрежување стануваат се почесто користена алатка во бизнис светот за промоција на идеите. Промоцијата преку социјалните мрежи стана популарна пред се поради тоа што е релативно евтина или сосема бесплатна, најбрзо се шири и во еден момент може да опфати многу голем дел од  потенцијални клиенти. Еве кои се 4те најчесто употребувани социјални мрежи за бизнис промоција во нашава земја:

 

Повеќе: Топ 4 социјални веб страни за бизнис вмрежување

9 совети поврзани со интервјуата за работа

9 совети поврзани со интервјуата за работа

Секој кој е повикан на интервју за работа, оди таму со една и единствена цел – да ја добие работата. Дури и да не сте сигурни дали ја сакате или не таа работа, кога веќе сте одлучени да одите на интервју, дајте го најдоброто од себе. Многу ретко можеш да го смениш првиот впечаток за себе кој го оставаш кај луѓето, затоа гледај истиот да го направиш совршен. Еве неколку практични совети од Si Communication за тоа што треба да правите за време на едно работно интервју:

 

Повеќе: 9 совети поврзани со интервјуата за работа

Совети за поуспешен бизнис состанок

 

Совети за поуспешен бизнис состанок

Без разлика колку често и да го мислиме спротивното, успешните состаноци, со соработниците, партнерите и клиентите, се секогаш во полза на нашиот бизнис. Тие ни овозможуваат да донесеме добри одлуки како група, и да дознаеме корисни информации и тоа од прва рака. Si Communication ве советува како да го подобрите квалитетот на состаноците.

 

 

Повеќе: Совети за поуспешен бизнис состанок

5 совети како да останете организирани

5 совети како да останете организирани

Доколку до сега немате направено сопствена стратегија како да си го организирате времето, сега е крајно време да го сторите тоа. Добрата организација ќе ви помогне во извршувањето на секојдневните активности, ќе ви пружи целосна прегледност на обврските и слободното време и ќе ве ослободат од напнатоста предизвикана од сомнежот дали нешто сте заборавиле. Si Communication, ги споделува со вас едни од најдобрите и најефикасните совети за добра организација.

Повеќе: 5 совети како да останете организирани

5 особини на вистинските стратешки мислители

5 особини на вистинските стратешки мислители

Ако се најдете себе си во ситуација на отпор кон фактот да се биде стратег бидејќи ви звучи како трошење на време на ирелевантни работи. Не сте единствени. Искушение на секој лидер е да се справи со она што се наоѓа непосредно пред него, итно и конкретно поставено. За жал доколку постојано го практикувате ова ќе ја ставите вашата компанија на ризик. Прилагодливите стратешки лидери, оние кои успешно се снаоѓаат во непредвидени ситуации, следниве пет работи ги извршуваат неприкосновено добро: 

Повеќе: 5 особини на вистинските стратешки мислители

5 совети за започнување на сопствен бизнис

 

5 совети за започнување на сопствен бизнис

Дали сакате она во кое уживате додека го работите да ви прерасне во професија? Тоа е сосема возможно, но не е ни малку едноставно како што изгледа. Без разлика колку и да сте ентузијасти во врска со започнување на вашиот мал бизнис, мора да имате на ум неколку работи кои се неизбежни доколку сакате да успеете во светот на претприемништвото. Кога станува збор за бизнис, не смеете да се потпрете единствено на желбата. Еве 5 совети од Si Communication во врска со започнување на сопствен бизнис:

Повеќе: 5 совети за започнување на сопствен бизнис

Брендирање за почетници

 


Брендирање за почетници

Брендирањето како тренд започнало бидејќи капиталистите сакале нивните производи и услуги да се разликуваат од оние на конкуренцијата. Создавањето на впечатливо име, ја носи услугата/продуктот на ниво на уникатност и ексклузивност, без разлика колку и да е пазарот презаситен од исти или слични конкурентски продукти. Брендирањето со себе го носи психолошкиот багаж кој создава високо вредности на продуктот, многу често независко од неговиот квалитет. Si Communication ве советува на што треба да правите а на што да внимавате.

Повеќе: Брендирање за почетници

ПР совети за старт-ап бизнисмени: Како да се добие и задржи позитивното внимание на публиката и медиумите?

ПР совети за старт-ап бизнисмени: Како да се добие и задржи позитивното внимание на публиката и медиумите?

ПР-от е тешка игра. Многу е тешко да бидете забележани на пазарот кога конкуренцијата е огромна. Луѓето не ви обраќаат внимание бидејќи се уморни од маркетиншкиот притисок кој се врши врз нив и мислат дека сте само една од мноштвото исти фирми кои не се грижат за ништо друго освен да им ги земат парите. 

 

Повеќе: ПР совети за старт-ап бизнисмени: Како да се добие и задржи позитивното внимание на публиката и...

Зошто ни се потребни добри односи со јавноста?

 

Зошто ни се потребни добри односи со јавноста?

„Сето она што го правиме или кажуваме, претставува односи со јавноста“

                                                                                       Philip Crosby

 

Повеќе: Зошто ни се потребни добри односи со јавноста?

Односи со јавност

 

Односи со јавност


Односите со јавноста вклучуваат воспоставување и негување на добри односи на индивидуите, компаниите, организациите со различни јавности со употреба на различни видови на комуникациски канали и алатки. Основната цел на односите со јавноста (ПР) е да го изгради, подобри, и/или унапреди имиџот на субјектот. ПР-от има репутација на заштитник кој пред јавноста ве претставува во најдоброто светло.

 

 

Повеќе: Односи со јавност

Top
kids pics album; Give this card game a try and href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fazimahbteds.blackjack" target="_blank">train yourself in BlackJack! If you В enjoy our black jack App you can also check Solitaire free game and Poker form Card Free Game.; Угловой шкаф купеУгловой шкаф купе