Мали совети за успешен мал бизнис!

Мали совети за успешен мал бизнис!

 

 

Повеќе: Мали совети за успешен мал бизнис!

Како да станете добар слушател?

 

 

Кaко да станете добар слушател?

Во секоја размена на информации, слушањето е најбитен дел од тој процес. Во текот на животот, слушаме многу повеќе говори, отколку што испорачуваме. Ефективното слушање го развива критичкото размислување и ги сведува на минимум моментите на недоразбирање.

 


Повеќе: Како да станете добар слушател?

Совети што треба да ги имате на ум за време на вашата презентација

Совети што треба да ги имате на ум за време на вашата презентација

Најголем дел од луѓето имаат страв од јавни настапи и презентации. Фактот дека сите очи од публиката ќе бидат фукусирани во вас чекајќи да ја изнесете приказната поради која се дојдени д да ве слушаат. Затоа треба да се потрудите да не се зажалат за времето кое ви го посветиле. Еве неколку корисни совети од Si Communication кои ќе ви помогнат за успешна испорака на вашата презентација.

 

Повеќе: Совети што треба да ги имате на ум за време на вашата презентација

Колку е битна добрата комуникација во претприемништвото?

 

Колку е битна добрата комуникација во претприемништвото?

Комуникацијата има своја битна улога во речиси секој аспект од вашиот бизнис. Добрите комуникациски вештини можат да ги зајакнат вашите вкупни перформанси. 

Повеќе: Колку е битна добрата комуникација во претприемништвото?

Колку е значаен говорот на телото во јавното говорење?


Колку е значаен говорот на телото во јавното говорење?

 

Ефективната употреба на јазикот на телото игра клучна улога во комуникацијата. Еве неколку совети од Si Communication за тоа како сигналите што ги праќате со своето тело да ги свртите во своја полза:

Повеќе: Колку е значаен говорот на телото во јавното говорење?

5 совети во врска со веб-страните на малите бизниси

5 совети во врска со веб-страните на малите бизниси

Многу мали бизниси се борат со одржувањето на својата веб страна. Секогаш изгледа како да има премнногу работи многу малку време за да се средат сите. Со овие проверени совети, Si Communication ќе ви помогне да решите дел од проблемите кои ви се појавуваат на ова поле

 

Повеќе: 5 совети во врска со веб-страните на малите бизниси

Колку е значаен контактот со очи во јавното говорење?

 

Колку е значаен контактот со очи во јавното говорење?

Контактот со очи може да го подобри или скрши твојот говор. Искористувајќи го правилно можеш да ја држиш публиката повеќе инволвирана и заинтересирана за тоа што имаш да кажеш.

Повеќе: Колку е значаен контактот со очи во јавното говорење?

5 чекори во градењето на профитабилен бизнис

5 чекори во градењето на профитабилен бизнис

Започнувањето на сопствен бизнис од нула, е еден од најнапорните активности во светот на претприемништвото. Тука е потребно да се вложи извонредно многу труд и вештина, а понекогаш и многу капитал. Si Communication ве наведува во петте чекори кои мора да ги направите доколку сакате да го придвижите вашиот новопечен бизнис кон сигурен профит.

Повеќе: 5 чекори во градењето на профитабилен бизнис

Како да започнете бизнис издвојувајќи се од конкуренцијата?

 

Како да започнете бизнис издвојувајќи се од конкуренцијата?

 

Една од работите кои треба да ги имате на ум кога почнувате сопствен бизнис е дека најверојатно нема да бидете единствени на пазарот кои ја нудите таа услуга или производ. Затоа многу е битно да изградите солидна стратегија за тоа како да го отворите својот пат и да се протнете низ конкуренцијата. Еве неколку совети на оваа тема од Si Communication:

 

 

Повеќе: Како да започнете бизнис издвојувајќи се од конкуренцијата?

Совети за јавен настап

 

 

Совети за јавен настап

      Нервозата непосредно пред јавен настап е сосема вообичаена појава. За жал, колку е побројна публиката, толку побрзо тремата се мултиплицира. Знаејќи како да останеш мирен за време на настапот, може да направи голема разлика во вашиот говор и презентација.  Еве неколку совети од 

Повеќе: Совети за јавен настап

5 совети за успех на вашиот бизнис

 

5 совети за успех на вашиот бизнис

Не е особено тешко или скапо да се започне сопствен бизнис. Она што е тешко во целата приказна е да се одржи бизнис на нозе а уште потешко е истиот да се прошири и да работи успешно и со полна пареа. Затоа секој новопечен бизнисмен си го поставува прашањето: Што е потребно да се почне бизнис и да се успее во истиот? Иако нема одговор на ова прашање кое ќе може да се прилагоди на сите бизниси, сепак постојат 5 правила кои се есенцијални и кои мора да ги почитувате доколку сакате да успеете во светот на бизнисот.

Повеќе: 5 совети за успех на вашиот бизнис

Top
newkids; Give this card game a try and href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fazimahbteds.blackjack" target="_blank">train yourself in BlackJack! If you В enjoy our black jack App you can also check Solitaire free game and Poker form Card Free Game.; Кухни из крашеного мдф в МинскеЗаказать кухню из мдф