Обуки „Започнување бизнис“ за жени

 

Обуки „Започнување бизнис“ за жени

ПСМ Фондација во соработка со Национален Совет за Родова Рамноправност започнува серија обуки „Започнување сопствен бизнис“ кои се дел од проектот „Зголемување на стапката на вработеност кај млади жени од албанска и ромска етничка припадност во Република Македонија преку зголемување на капацитетите за започнување на сопствен бизнис“.

Повеќе: Обуки „Започнување бизнис“ за жени

Обука за комуникациски вештини

ОБУКА ЗА КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ     

Комуникацијата е уметност на успешно споделување на информациите по пат на интеракција и размена на искуство. Целта на комуникацијата е да се пренесе пораката до другите јасно и недвосмислено. Целиот овој процес на комуницирање може да биде полн со грешки и многу често пораката може погрешно да биде протолкувана од примачот. Доколку тие недостатоци не се надминат, може да предизвикаат огромна конфузија, залудно потрошен напор и пропуштени можности.

Повеќе: Обука за комуникациски вештини

Обука за односи со јавност

obuka vo bitola na SI Communication

Подигнување на свеста за важноста од односите со јавноста, подобрување на презентациските вештини, подобрување на комуникациските вештини, надминување на стравот од јавен настап.

 Датум : 29 Ноември 2011

Контакт: Моб: 071/ 38 60 91 тел: 02/ 3103 677  или на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Агенда:

Ден 1

  • Вовед во односите со јавност,
  • Улогата на ПР-от
  • Елементи на ПР-от
  • ПР вс Маркетинг

Повеќе: Обука за односи со јавност

Обука за презентациски вештини и јавен настап

Обука за презентациски вештини

Подобрете ги вашите презентациски способности, научете како да презентирате, како да го надминете вашиот страв од јавен говор, подобрете си го вашиот имиџ и бидете успешни во вашата работа, а притоа стекнете се со сертификат.

Агенда:

- Комуникација,

- Видови на комуникација,

- Надминување на стравот,

- Техники на презентација,

- Презентација - почеток, презентација - крај,

- Вежба - Презентација пред аудиториум

- Вежба - Јавен настап пред медиуми.

Повеќе: Обука за презентациски вештини и јавен настап

Top
pipette href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fazimahbteds.blackjack" target="_blank">BlackJack free card game BlackJack free card game is completely free to play. There are no app-in purchases within this application; Куплю шкаф купеКуплю шкаф купе