Мали совети за успешен мал бизнис!

Повеќе: Мали совети за успешен мал бизнис!

Како да бидете добар оратор?

 

Како да бидете добар оратор?

 

Ораторството е една од најстарите и најмоќни алатки која еден човек може да ја користи да ја привлече публиката, предизвикате промени, предизвика внимание. Практикувањето е секогаш предизвик. Некогаш во животот сигурно ќе се најдете во ситуација кога ќе мора да одржите говор, презентација, дадете изјава, и сл. Каква и да биде оваа ситуација говорот секогаш мора да биде добар.

Повеќе: Како да бидете добар оратор?

Или си претприемач, или не си

Или си претприемач, или не си

 

 

 

Се мислам како да почнам да пишувам за претприемништво, како воопшто било каков збор да кажам или напишам покрај сите овие негативни работи кои катадневно ни се случуваат.

Повеќе: Или си претприемач, или не си

Колку вредиш денес?

Колку вредиш денес?

Денешнава колумна ќе ја започнам со прашање – Колку вредиме денес?

 

Повеќе: Колку вредиш денес?

Претприемнички дух

Претприемнички дух

 

Денеска ќе пишувам за претприемништвото и претприемачкиот дух во Македонија, и намерно го потенцирам ова претприемништво, а не претпреимаштво. Постои ли во Македонија и претприемништво, и дали тоа се врзува само за млади.

Повеќе: Претприемнички дух

Top
kids pics album; Such options as splitting and doubling down are included so you can use these href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fazimahbteds.blackjack" target="_blank">advanced blackjack 21 strategies in your play together with blackjack basic strategy.; Заказать кухню из мдфКухни из крашеного мдф в Минске